Select Page

Keramist Koen Ghesquière is eigenaar van het meest gewilde keramieklabel van België: GHESQ.
“Ik heb helemaal geen brouwersachtergrond. Ja, in mijn jeugd maakte ik jarenlang wijnen van allerlei soorten fruit en later in Frankrijk maakte ik jaarlijks Porto-achtige notenwijn. Dus als het gaat om het brouwen van bier ben ik totaal ‘onbevooroordeeld’. Een wit blad. En zoals ik bij mijn succesvolle keramiek merkte, heeft elk nadeel zijn voordeel 🙂
Ik werk met texturen, lagen, organische grondstoffen. Ik ben op zoek naar balans, naar een natuurlijk krachtig evenwicht, naar rust vol karakter. Zo heb ik jarenlang gezocht naar de eerste drie smaken van GHESQBREW, elke week brouwen, elke week andere grondstoffen,  andere granen en gisten totdat ik tevreden was met het recept.”
Zijn inspiratie haalt hij uit zijn landhuis in Frankrijk waar hij door velden en bossen wandelt, omringd door de fascinerende wilde zwijnen, ondergedompeld in wilde geuren. Met familie en vrienden rond vuur zitten: “Ik moet de natuur kunnen proeven om in contact te blijven met mijn eigen roots.”

Procedure

Q & A

^
Q&A 1

welk karakter?

Het bier past niet in een vakje, je kunt er geen stijl op plakken. Het is een brutaal bier, eigenzinnig. Het heeft een bijzondere eigen smaak. Zeer toegangkelijk en doordrinkbaar.

^
Q&A 2

Waarom laag in alcohol?

Waarom  niet? We brengen graag tijd door in goed gezelschap, en het liefst zo lang mogelijk…

^
Q&A 3

wat is de missie van  GHESQBREW?

We willen zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor ambachtelijke bieren. Daarom brouwen we lekkere bieren voor elke dag. Een bier dat je in gezelschap kunt drinken, tijdens het werk, rond het vuur,  zonder een zware kater te riskeren.

GHESQBREW

Richardstraat 13, 2060 Antwerpen +32 479207380 koen@ghesqbrew.com